GESCHIEDENIS

'T Zoet Gemoed is ontstaan in 2003.

Ja , van af dan staan Gert en Griet Klaar voor jullie .

In het begin waren er enkel patisserie en snacks te verkrijgen ,  Gert (als boerenzoon ) was ook Brood- banketbakker van opleiding en afgestudeerd als ijsbereider en patissier .

Sinds zijn elfde ( ja ja 11 jaar ) was hij tewerkgesteld in de bakkerijsector te Waarschoot en vervolgende zijn fijn kunst in Sint -Martens- Latem .

 

Griet daarentegen zat in de reissector en werkte jarenlang tijdens, de weekenden in verscheidene horecazaken in de streek .

Dus de perfecte Combinatie Koffiehuis -bistro te beginnen .

Daar er in Zomergem vraag was, om onze kaart uit te breiden , ging Gert verder studeren om zijn diploma te halen als kok.

Vanaf toen werd onze kaart dus serieus uitgebreid, en is er naast de uitgebreide kaart van vers snacks ook keuze van limousin puur, visgerechten, enz...

Ieder weekend staan er ook een aantal suggesties ( seizoensgebonden van wilde tot ... ) op het menu.

 

De zaak veranderde een aantal jaar van interieur  en de keuken onderging ook een hele metamorfose.

 

Bij ons staan versheid en ambachtelijkheid op nr° 1. Crème brûlee wordt nog klaargemaakt met vanillestokken, eidooiers, suiker en melk en zoals het hoort in de oven op bain marie ) en het verschil smaak je wel overduidelijk .

Daar Gert zijn passie voor de patisserie en roomijs is gebleven brengt ieder hij ieder jaar met Eindejaar een uitgebreide folder met tal van lekkers .

 

t'Zoet gemoed da's goed .

Dit gebouw was vroeger gevestigd op de plaats (oude klooster) waar nu bistonomie 't Zoet Gemoed is gelegen.